it sikkerhed i virksomheder

Et særligt ansvar

Så er der endelig Risiko Radio igen!

Michael Sjøberg har kastet sig over mikrofonen for at tage et overset emne op – nemlig det særlige ansvar, som alle os, der arbejder professionelt med sikkerhed, har:

Sikkerhed handler jo netop om at beskytte mennesker og organisationer – og sikre, at vi overlever farlige situationer, når de opstår.

Det betyder i bund og grund at vi som sikkerhedsprofessionelle har et særligt ansvar. Det er os, der skal være hyrdehundene, der beskytter fåreflokken mod de farlige ulve (for nu at bruge Dave Grossmans analogi).

Du kan læse mere om Ole Wæver (et al.) og hans teori om sikkerhedsliggørelse her: https://da.wikipedia.org/wiki/Sikkerhedsligg%C3%B8relse

Dave Grossmans bog ‘On Killing’, som bl.a. dækker hans tilgang på rollen som ‘hyrdehund’ på Saxo kan du finde her: https://www.saxo.com/dk/on-killing_dave-grossman_paperback_9780316040938

(Michael nævner Grossmans anden bog ‘On Combat’, som også er meget anbefalelsesværdig – men som du nok må på Amazon for at finde).

Slave Stealer Podcast (ep. 001) på iTunes: https://itunes.apple.com/dk/podcast/slave-stealer/id1079271584?mt=2&i=1000361474214

Operation Underground Railroad: https://ourrescue.org

ER DU GLAD FOR RISIKO RADIO?
Hjælp og os med at komme ud til endnu flere lyttere – giv os 5 stjerner i iTunes og skriv et par linjer om, hvad du godt kan lide ved podcasten.

iTunes – find Risiko Radio her: http://bit.ly/risikoradio
Stitcher – find Risiko Radio her: http://bit.ly/risikoradiostitcher
Tomas Hellum på Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tomas-thobias-hellum-1b0a741/
Michael Sjøberg på Linkedin: https://www.linkedin.com/in/michaelsjoeberg/